9 Redenen waarom elke ondernemer aan Videomarketing moet doen

In Social Media, Video by BlueMonster

Videomarketing is het hulpmiddel bij uitstek om ook als lokale zelfstandige en KMO enorm te groeien met je onderneming.  Het is niet langer alleen weggelegd voor mega-bedrijven.
Social media heeft het laatste jaar extra ingezet op video waardoor geadverteerde videoberichten enorm goed scoren tegen een (voorlopig) nog lage kostprijs.
De inzetbaarheid van een video is breed.  Een professionele video ondersteunt het imago van je merk.  Maar je kan tegelijk verhalen vertellen, een blik achter de schermen geven, gebruik van een product of dienst toelichten, emoties delen, herinneringen van een evenement vastleggen, je klanten of medewerkers als ambassadeurs inschakelen, impressies van je aanbod laten zien of specifieke producten of acties in de kijker zetten. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Bovendien is een video een lage investering waar je lang meermaals kan van profiteren en inzetten op verschillende plaatsen; je kan een videoboodschap op verschillende manieren opnieuw inzetten voor je social media-kanalen.  Het is ook een ideale eyecatcher voor de salespagina op je website.  Maar ook offline op flatscreens in je winkel of tijdens beurzen bereikt jouw videoboodschap opnieuw klanten en verhoogt bovendien het imago van je merk.  Een kwalitatieve visual is slechts een éénmalige kost die opbrengt op meerdere kanalen.

Hier nog 9 redenen waarom ELKE ondernemer aan videomarketing moet doen:

✔ 70% van je publiek leert visueel; visuele data is 60.000x keer sneller verwerkt door het menselijk brein dan tekst
✔ kijkers zijn 2X meer gefocust bij het bekijken van video’s op hun smartphone, dan tijdens het tv-kijken
✔ tv-reclame en radio kosten 20X meer om 1000 mensen te bereiken dan Facebook geadverteerde video’s en boodschappen
✔ posts met video trekken 3X meer bezoekers aan
✔ een websitebezoeker besteed 84% meer tijd op je website als er goede video’s zijn
✔ 64% van je klanten zijn meer geneigd te kopen na het bekijken van een video over je product of diensten
✔ Videomarketing zorgt voor meer bereik, meer social engagement, meer conversie en kan een significante rol spelen voor je branding en imago
✔ 87% van de marketeers gebruiken video voor hun contentmarketing (66% blogs, 44% artikels, 43% fotogallerijen, 22% andere). Loop niet achter op je concurrentie.
✔ 74% van alle internetverkeer zal in 2017 video zijn !

Video is meer dan een opportuniteit als zelfstandige of KMO; het is inmiddels een must!
Laat ons u helpen om een betaalbaar resultaat neer te zetten dat uw merk alle eer aandoet.

Deel / Share